ورود کاربران



تازه وارديد؟ ثبت نام كنيد


آپلود ویدیو

با انتشار ویدیو در دالفک، مشتریان جدید را کشف کنید.
http://www.dalfak.com

پرداخت با کارتهای عضو شتاب

آگهی های جدید

همایش: سردرود قطب تولید تابلو فرش دستبافت ایران

گزارش یک همایش: سردرود قطب تولید تابلو فرش دستبافت ایران



روابط عمومی شورای اسلامی شهر سردرود با ارسال گزارشی به سایت اطلاع رسانی فرش ایران که به تشریح بخش هایی از همایش تابلو فرش سردرود پرداخته علاقمندان را در پیگیری این رخداد همراهی نموده است.با هم این گزارش را بخوانیم:

پیرو هماهنگی های بعمل آمده با مرکز ملی فرش ایران و سازمان صمت استان آذربایجان شرقی از طرف تولید کنندگان و بافندگان تابلو فرش دستبافت سردرود و شهرداری و شورای اسلامی شهر سردرود
روز پنجشنبه مورخ هشتم دیماه همایشی تحت عنوان ((سردرود قطب تولید تابلو فرش دستبافت ایران)) با حضور تولید کنندگان و بافندگان تابلو فرش شهر سردرود، در تالار فرهنگ این شهر برگزار گردید.

در این همایش فیصل مرداسی رئیس مرکز ملی فرش ایران ضمن بازدید از چندین کارگاه تولید، رنگرزی، طراحی، برجسته زنی، چله کشی، گالری فروش تابلو فرش، ابداعات، اختراعات و نوآوری مربوط به تابلو فرش دستبافت و مشاغل جانبی آن، از تلاش های به عمل آمده اظهار خرسندی کرد.
ایشان در این همایش ضمن توصیف و تقدیر اقدامات تولیدکنندگان و بافندگان در سردرود و پیشبرد اهداف تولید این هنر – صنعت، به ارائه طریق در زمینه های مختلف به ویژه حضور جوانان مستعد و تحصیل کرده این شهر که اغلب در این حوزه فعالیت گسترده ای دارند پرداخت و اظهار امیدواری کرد که این همایش ها و اقدامات جانبی آنها بتواند در آینده نزدیک به معرفی بیش از پیش توانمندی های تابلو فرش دستباف سردرود بیانجامد .
رئیس مرکز ملی فرش ایران همچنین از تولیدات و ابداعات به عمل آمده بازدید و بر ضرورت تهیه و تدوین پروژه پژوهشی و تحقیقاتی جامع تابلو فرش دستباف سردرود، جهت معرفی تاریخ و پتانسیل تابلو فرش این شهر از طریق مرکز ملی فرش ایران تاکید کرد.وی ضمن اشاره به شور، نشاط و همدلی میان تولیدکنندگان سردرود اظهار امیدواری کرد که با همکاری طراحان و همیاری مرکز ملی فرش ایران، طرح های اصیل ایرانی بیش از پیش در تولید تابلو فرش مورد استفاده قرار گیرد.وی ضمن مفید واقع قلمداد کردن چنین همایش هایی افزود جهت بسط و گسترش بازار برای تابلو فرشهای سردرود در خارج از کشور یک گروه تجاری از این شهر در فروردین ماه سال آینده به کشور چین اعزام شود.
ایشان تشکلها را برای انسجام بخشی بیشتر به این هنر – صنعت مفید دانست و یادآور شد اتحادیه تولیدکنندگان و بافندگان تابلو فرش دستباف سردرود که در شرف شکل گرفتن است، زیر چتر حمایت مرکز ملی فرش ایران قرار خواهد گرفت.
مرداسی همچنین برندسازی برای این تولید را یک امر مهم خواند و افزود این نشان تجاری موجب شناساندن این هنر برای این شهر خواهد بود.
وی با اظهار خرسندی از سفر به این منطقه و شهر سردرود، از اینکه تمام کارهای مربوط به تولید و توزیع تابلو فرش در خود شهر سردرود انجام می شود ابراز خشنودی نموده و این امر را قابل تقدیر خواند، همچنین شادابی، شور و نشاط تولیدکنندگان سردرودی را نشان از موفقیت این تولید دانست.
در این همایش فیصل مرداسی به بافت تابلو فرش بیداری اسلامی اشاره کرد که این تابلو فرش به همت کمیسیون حقوق بشراسلامی و با مشارکت هنرمندانی از تبریز و سردرود در این منطقه بافته می شود.
وی افزود: برای بافت این تابلو فرش، رایزنی های اولیه با دکتر ولایتی و دبیرخانه دائمی مجمع جهانی بیداری اسلامی انجام و قرار شده پس از تهیه نقشه این فرش توسط هنرمندان بزرگ تبریز و سردرود و تایید آن توسط دبیرخانه دایمی مجمع جهانی بیداری اسلامی، طی مراسمی در منطقه رونمایی شود.
وی گفت: در این تابلو فرش، نشان سازمانها و مراکز مشارکت کننده همچون مجمع جهانی بیداری اسلامی، کمیسیون حقوق بشر اسلامی، مرکز ملی فرش ایران، شهرداری و شورای اسلامی شهر سردرود، دانشگاه های استان، سازمان بازرگانی استان و اتحادیه تولید کنندگان و بافندگان قالی بافته می شود

در ادامه حسنی معاون بازرگانی داخلی سازمان صمت استان آذربایجان شرقی به ارائه نقطه نظرات، دیدگاهها و آمار مربوط به تولید تابلو فرش دستباف سردرود پرداخت.وی ضمن اشاره به تولید تابلو فرش دستباف در این منطقه افزود که 80 درصد تابلو فرش کشور در سردرود تولید می شود .
رسول وظیفه شناس، رئیس شورای اسلامی شهر سردرود نیز ضمن خوش آمد گویی به میهمانان حاضر در این همایش، تابلو فرش سردرود را یک فرصت در سطح کشور خواند و افزود اگر از این فرصت و پتانسیل موجود حمایت نشود چه بسا این فرصت به چالش تبدیل خواهد شد.
وی تابلو فرش سردرود را برای این شهر و کشور غنیمت شمرد و تشریف فرمایی رئیس مرکز ملی فرش ایران را به شهر سردرود مبارک خواند و از اینکه رئیس مرکز خود از نزدیک پتانسیل های موجود در این هنر را لمس کردند، ابراز خشنودی کرد و ادامه داد.اشتغالزایی تولیدکنندگان تابلو فرش سردرود در سطح کشور یک امر غیر قابل انکار است و خواستار تشکیل یک اتحادیه کشوری تابلو فرش دستبافت به مرکزیت شهر سردرود شد و حمایت بیشتر مسئولین کشوری را برای تحقق این مهم یک ضرورت دانست و آمادگی شورای اسلامی شهر سردرود را در این خصوص اعلام داشت.
رئیس شورای اسلامی شهر سردرود به ساخت شهرک هنری - صنفی در سردرود اشاره کرد و افزود انشالله با همت مسئولین شهری و کشور و همدلی تولیدکنندگان تابلو فرش سردرود در آینده نزدیک شاهد احداث این مجتمع هنری تجاری در ابعاد وسیع و در خور نام شهر باشیم.
دیگر سخنران همایش به نمایندگی از تولیدکنندگان و بافندگان تابلو فرش دستباف این شهر ایراد سخن کرده و ضمن خیر مقدم به متولی فرش ایران، خواستار حمایت بیشتر مرکز ملی فرش ایران از تابلو فرش سردرود شد.
کاظم صحتی ضمن تشکر از نجفی رئیس سازمان صمت استان در برگزاری دومین جشنواره گره زرین آذربایجان و اولین نمایشکاه تابلو فرش دستبافت که در سال 87 به میزبانی سردرود برگزار گردید، خواستار تداوم این جشنواره و نمایشگاه در سردرود شد.
صحتی ضمن اشاره به تلاش دولت جمهوری اسلامی جهت کاهش نرخ بیکاری در سطح کشور، نقش سردرودی ها را در این مهم پررنگ خواند و افزود طبق آمار رسمی سازمان صمت استان، تولیدکنندگان این شهر سهم بسزایی در اشتغالزایی دارند تا جایی که 80 درصد تولید تابلو فرش بدست توانای سردرودی ها با مدیریت کارگاه های غیر متمرکز تولید می شود .قابل تامل اینکه در 20 درصد بقیه نیز، چه از نظر طراحی و رنگرزی و چه از بابت فروش سردرود نقش مهمی را ایفا می کنند.

وی تصریح کرد، اشتغالزایی سردرودی ها در استانهای همجوار مثل آذربایجان غربی، اردبیل، کردستان، رنجان و استانهای دور مانند خراسان جنوبی، شمالی و رضوی، اصفهان، شیراز، مرکزی، قم، همدان، تهران، کرمانشاه و اکثر استانهای شمالی کشور چشمگیر است تا جایی که امسال یک شهروند سردرودی ( حسین ایفایی ) به عنوان کار آفرین نمونه استان گلستان معرفی شد و موارد ذکر شده دلیل محکمی بر این ادعاست.
وی میگوید: در سردرود سالانه حداقل 108 هزار قطعه تابلو فرش تولید و به علاقمندان ارائه می شود که این موید قطب بودن شهر سردرود در امر تولید تابلو فرش می باشد.
سهم صادرات تابلو فرش نسبت به تولید آن چندان چشمگیر نیست .صحتی در این باره افزود به دلیل نبود یک متولی خاص تابلو فرش دستبافت در کشور، این هنر – صنعت مابین فرش های صادراتی گم شده و تا به امروز برنامه ای خاص از جانب هیچ یک از مسئولین زیربط ارائه نشده.وی اظهار امیدواری کرد که انشالله بعد ار لمس پتانسیل های موجود از طرف مرکز ملی فرش ایران، برنامه های مدونی تنظیم و ارائه شود تا شاهد رشد و شکوفایی بیشتر این هنر باشیم.


تاریخچه شهر سردرود و تابلو فرش

سَردْرود ‌یکی از شهرهای استان آذربایجان شرقی است که در جنوب غربی و 8 کیلومتری شهرستان تبریز واقع شده‌است.طبق سرشماری مرکز آمار ایران در سال 1385 ، این شهر جمعیتی بالغ بر 24,853 نفر داشته که در آخرین سرشماری اخیر به 32 هزار نفر افزایش یافته است.بر این اساس سردرود دومین شهر پرجمعیت شهرستان تبØ ...

تلفن :  منقضی شده
منطقه : 
آدرس : 
تماس با آگهی دهنده ()
در مورد: همایش: سردرود قطب تولید تابلو فرش دستبافت ایران
نام :
ایمیل یا تلفن :
پیام :

کلمات کلیدی :