ورود کاربران



تازه وارديد؟ ثبت نام كنيد


آپلود ویدیو

با انتشار ویدیو در دالفک، مشتریان جدید را کشف کنید.
http://www.dalfak.com

پرداخت با کارتهای عضو شتاب

آگهی های جدید

سیستم زمین و صاعقه گیر- surge arrester - سرج ارستر

سیستم زمین و صاعقه گیر- surge arrester - سرج ارستر

قیمت : 02133992998-33999194-33999193

صاعقه گیر چگونه عمل می کند؟

درست قبل از حدوث صاعقه بطور طبیعی محتوی الکتریکی اتمسفر بطور ناگهانی افزایش می یابد.این تغییر وضعیت توسط واحد جرقه زن حس و کنترل می شود صاعقه گیرهای الکترونیکی RPEVECTRON 2 انرژی موجود در هوای متلاطم پیش از طوفان را (که حدود چندین هزار ولت بر هر متر است) جذب و در واحدهای جرقه زن ذخیره می نماید و در نهایت واحد جرقه زن با تخلیه بار الکتریکی خازنها بین الکترودهای فوقانی و الکترود مرکزی اش هوای اطراف را یونیزه می نماید.

اصول عملکرد

عملیات یونیزاسیون در نوک صاعقه گیر به شرح زیر تفسیر می شود:

الف- آزاد سازی کنترل شده یونها
واحد جرقه زن (TRIGGERING) صاعقه گیرهای RPEVECTRON شرایطی را ایجاد می کند تا چشمه جوشانی از یون (کرونا) در اطراف میله نوک تیز فراهم شود.دقت عمل این واحد باید به گونه ای کنترل شده باش که آزاد سازی یونها را درست چند میکرو ثانیه قبل از حدوث و تخلیه صاعقه صورت دهد.

ب- اثر کرونا و واحد جرقه زن
حضور حجم وسیع بازهای الکتریکی در اطراف میله نوک تیز صاعقه گیر پس از یونیزاسیون توسط واحد جرقه زن سبب می شود تا پدیده طبیعی تجمع بازهای الکترونیکی اطراف میله (Corona effect) تقویت و تشدید شود.

ج- تسریع در بروز علمدار حمله زمینی
صاعقه گیرهای RPEVECTRON طوری طراحی شده اند که ارسال علمدار حمله زمینی را خیلی زودتر از نقاط هم ارتفاع مشابه همان محدوده به انجام برسانند و این به معنی تشکیل نقطه ترجیهی دریافت صاعقه در منطقه تحت حفاظت با RPEVECTRON نسبت به سایر نقاط می باشد.

یک میله ساده صاعقه گیر را با یک صاعقه گیر الکترونیکی (RPEVECTRON) در شرایط مساوی (نصب) در آزمایشگاه مورد بررسی قرار می دهیم.بدینصورت که از این منبع صاعقه مصنوعی (خازنهای باردار شده) متساوی الفاصله هر دو را مورد حمله قرار می دهیم.مشاهده می شود که صاعقه گیر الکترونیکی چندین میکروثانیه زودتر از میله ساده به واقعه عکس العمل نشان می دهد این اختلاف زمان را با (T) بنام زمان جرقه زنی (TRIGGERING TIME) نامگذاری کرده اند.

در نهایت (T) به عنوان ابزار اندازه گیری کیفیت عملکرد صاعقه گیر الکترونیکی و میله های ساده انتخاب شد و طبق استاندارد NF C 17-102 مبنای مقایسه انواع صاعقه گیرها و اساس محاسبه شعاع حفاظت آنها قرار گرفته است

محدوده حفاظت

هدف از نصب ساعقه گیر روی بام ساختمان ایجاد یک حوزه حفاظتی برای ساختمان است و حداکثر فاصله از محل نصب صاعقه گیر که تحت حفاظت قرار می گیرد (در ارتفاع محل نصب پایه صاعقه گیر) شعاع حفاظتی نامیده می شود.

شعاع حفاظتی صاعقه گیر الکترونیکی PREVECTRON 2 با استفاده از جدیدترین استاندارد NF C 17-102 (جولای ١٩٩٥) و فرمولهای این استاندارد به شرح زیر محاسبه شده اند.

محاسبات ارائه شده در جداول مقابل براساس چند پارامتر زیر بدست آمده است:

١- تفاوت زمان تخلیه صاعقه توسط صاعقه گیرهای الکترونیکی و صاعقه گیرهای ساده (t) که توسط CNRS تائید شده و نوع صاعقه گیر مورد نظر بدست می آید.سپس با استفاده از فرمول

فاصله ای که نقطه دریافت صاعقه از نوک صاعقه گیر دور می شود محاسبه خواهد شد.

٢- براساس مشخصه های ساختمان یا پروژه، ضمیمه B استاندارد NF C 17-102 و نرم افزار INDELEC ( که طبق استاندارد فوق تدوین شده) کلاس حفاظتی مورد نظر را انتخاب می نمائیم.سپس با عنایت به کلاس حفاظت قطر کره فرضی را (D) از جدول استخراج می نمائیم.

٣- ارتفاع واقعی نصب صاعقه گیر از روی سطح مورد نظر را برای تعیین شعاع حفاظتی بدست می آوریم.



وقتی h بزرگتر از ٥ متر باشد.

وقتی h کوچکتر از ٥ متر باشد.شعاع حفاظتی از جداول همین صفحه استخراج می شود.
h = ارتفاع واقعی نصب صاعقه گیر نسبت به سطح مورد نظر جهت محاسبه شعاع حفاظت فاصله ای که صاعقه گیر نقطه دریافت صاعقه را طبق تئوری گوی غلطان از ساختمان دور می کند.


لزوم استفاده از صاعقه گیر:

بر اساس تحقیقات ، بطور متوسط در هر ثانیه بیش از 50 صاعقه به زمین اصابت می کند و خسارات جانی و مالی فراوانی برجای می گذارد.

این خسارتها به دو گروه کلی تقسیم می شوند :

خساراتی که در اثر برخورد مستقیم صاعقه بوجود می آید .

خساراتی که به سبب اثرات غیر مستقیم صاعقه بوجود می آید .

لذا حفاظت در برابر این خطرات توسط صاعقه گیر (Lightning Arrester) انجام می پذیرد که مرتفع ترین جای منطقه مورد حفاظت نصب می گردد.


انواع صاعقه گیر :

- صاعقه گیر ساده -میله برقگیر تک شاخ - میله برقگیر چند شاخ

- صاعقه گیر الکترونیکی - صاعقه گیر یونیزه کننده هوا


پایه های صاعقه گیر چند وجهی :

این شرکت با توجه به موارد ذکر شده اقدام به طراحی ، ساخت و اجرای انواع پایه جهت نصب صاعقه گیر نموده است.

این پایه ها بصورت چند وجهی منتظم و در ارتفاع های مختلف معمولا از 9 الی 45 متر ساخته می شود و بسته به شرایط استفاده دارای نردبان و سبد بوده و در راس پایه امکاناتی جهت نصب انواع صاعقه گیر تعبیه می گردد .

زایا :

-سهولت نصب پایه

-اشغال فضای کمتر

امکان کاربرد چندگانه - نصب چراغهای روشنایی در بعضی موارد و سایر تجهیزات-

ضوابط نصب صاعقه گیر و هادی مربوط:

عبور جریان بسیار زیاد صاعقه بیش از آنکه در کل شبکه آرماتور ساختمان پخش شود، بویژه در نزدیکی محل برخورد صاعقه به ساختمان، میتواند خسارت آفرین باشد، همچنین در صورت عبور این جریان ازمسیرهای مقاومت دار ولتاژهای خطرناکی پدید میاید.لذا لازم است کلیه ساختمان های مرتفع و یاساختمانهائی که در نقاط مرتفع زمین و یا سایر نقاط صاعقه گیر احداث می شوند به صاعقه گیر مناسب تجهیز گردند.

لازم است از اتصال صاعقه گیر و هادی پایین رو آن به بدنه ساختمان جلوگیری شود و بهتر است هادیهای پایین رو درگوشه های ساختمان و به صورت روی کار از بالا به سمت پایین ساخ هدایت شود.اجرای هادی یا هادیهای پایین رو از درون داکتهای داخل ساختمان مجاز می باشد.

- از داکت مخصوص هادی پایین رو برای هیچ سیستم دیگری بجز صاعقه گیر نباید استفاده نمود.

- هادیهای پایین رو بایستی از ابتدا تا انتها یکپارچه باشند و استفاده از هیچ مفصل یا اتصالی مجاز نمی باشد.

- باتوجه به اینکه دسترس بودن هادی پایین رو برای افراد عادی می تواند خطرآفرین باشد استفاده از هادی بدون روکش در این موارد مجازنبوده و توصیه می شود از هادی با روکش فشار ضعیف 1000 ولت استفاده گردد.

- هادیهای پایین رو بایستی فقط به شمارنده صاعقه و سپس به شین اصلی ارت (نقطه اندازه گیری چاه ارت) ساختمان متصل شود و به غیر از آن هیچ نقطه اتصال دیگری به شبکه ارت یا اجزاء فلزی ساختمان نداشته باشد.

- سطح مقطع هادی پایین رو براساس استانداردهای متداول حداقل 35 میلیمتر مربع است.


سیستم صاعقه گیر و سیستم زمین در ساختمانهای بلندمرتبه
سیستم صاعقه گیر و سیستم زمین در ساختمانهای بلندمرتبه

سیستم ارتینگ یا زمین به منظور دستیابی به پتانسیل صفر به منظور زمین کردن بدنه تجهیزات الکتریکی صورت می گیرد.لزوم اجرای سیستم زمین به دلایل زیر است:

1) انتقال اضافه ولتاژ ناشی از برخورد صاعقه به سازه های بلند 2) تسهیل در کشف خطاهای اتصال تکفاز به زمین و نشت جریان 3) کاهش ولتاژ لمس (touch voltage) به منظور حفاظت افراد از خطر برق گرفتگی صورت می گیرد.

به منظور حفاظت افراد و عملکرد درست دستگاه تمام تجهیزات اعم از اجزای فلزی سازه بدنه تمام تجهیزات الکتریکی، سینی کابل ها، لوله های آب، کانال های کولر و ... باید به سیستم ارت اتصال یابد.

در سیستم زمین همان اندازه که دست یابی به مقاومت پایین برای سیستم ارت مهم است، نحوه پیکربندی و اتصالات برای دستیابی به سیستم زمین یکپاچه گسترده نیز بسیار حائز اهمیت است.

سیستم ارت ساختمان و تأسیسات الکتریکی باید برای کاربردهای عمومیباید دارای مقاومت زیر 2 اهم و برای سیستم صاعقه گیر زیر 10 اهم باشد.نکته بسیار مهم در سیستم زمین این است که استفاده ازکابل ارت ساختمان به عنوان هادی زمین سیستم صاعقه گیر به هیچ عنوان مجاز نبوده و باید یک کابل مستقل از صاعقه گیر به سیستم ارت تعبیه شده در بستر ساختمان انتقال یابد.در صورت عدم رعایت این مطلب و استفØ ...

تلفن :  منقضی شده
منطقه :  تهران
آدرس :  لاله زار جنوبي كوچه بوشهري پلاك 203
تماس با آگهی دهنده ()
در مورد: سیستم زمین و صاعقه گیر- surge arrester - سرج ارستر
نام :
ایمیل یا تلفن :
پیام :

کلمات کلیدی :

آگهی های مرتبط